SRB  l  ENG  l  DEU

Lovački dom

OPŠTE INFORMACIJE

Objekat „Lovačkog doma“, u vlasništvu opštine Sokobanja, nalazi se u blizini poznatog izletišta „Borići“ u borovoj šumi na površini od 7.63 ha. U neposrednoj blizini objekta je izvorište pitke vode "Vrelo" koje je uključeno u sistem vodosnabdevanja grada i amfiteatar na otvorenom "Letnja pozornica Vrelo". Lokaliteti koji okružuju objekat, pored izvorišta, Letnje pozornice (prepoznatljivo mesto masovnog okupljanja i organizovanja tradicionalnih manifestacija -"Prva harmonika Srbije", takmičenja folklornih ansambala, pozorišna scena), su i specijalni rehabilatacioni centar "Specijalna bolnica Sokobanja" sa smeštajnim kapacitetima od 560 ležaja, izletište "Borići" i zona rezidencijalnog stanovanja (prve vile u Sokobanji - mnoge od njih su zaštićeni spomenici kulture ). Zgrada Lovačkog doma je nekada korišćena kao restoran, ima ukupnu korisnu površinu od 391,48 m2 na prizemlju i jednom spratu. Zgrada je kompletno infrastrukturno opremljena – povezana na vodovodnu, kanalizacionu i elektro mrežu.

 

OSTALE INFORMACIJE

Planom generalne regulacije područja Sokobanja, šire područje Vrela je definisano kao nepokretno kulturno dobro, odnosno prostorno-kulturno istorijska celina, a dozvoljava se uređenje, održavanje i rekonstrukcija objekata u postojećem gabaritu. Opština Sokobanja traži privatnog partnera za rekonstrukciju objekta.

LOKACIJA

GALERIJA

  

POTREBNE SU VAM DODATNE INFORMACIJE?

Ukoliko ste zainteresovani da dobijete više detalja o ovoj lokaciji, pozovite nas svakog radnog dana od 08-16 časova na telefon +381(0)19 426 376 ili nam pošaljite poruku:

© 2021. RARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije. Sva prava zadržana.