SRB  l  ENG  l  DEU

Nikoličevska banja, Zaječar

OPŠTE INFORMACIJE

Projekat podrazumeva izgradnju banjsko-turističkog kompleksa pored sela Nikoličevo na površini od 12,5ha, na samo 7km od Zaječara. Plan detaljne regulacije banjsko - turističkog kompleksa „Nikoličevo“ usvojen je novembra 2020. godine.

Na lokaciji se nalazi 8 termomineralnih izvora vode, ukupne izdašnosti 20 litara u sekundi, sa temperaturom od 19-35 ºC.

Moguća je izgradnja hotelskog kompleksa oko izvorišta tople mineralne vode, izgradnja više hotela sa wellness i SPA centrom, sportskih terena, hale sa bazenom i ostalim sadržajima za sportove na vodi uključujući i veliki Aqua park na otvorenom i zatvorenom.

 

OSTALE INFORMACIJE

Lekovitu vodu su koristili Rimljani još u 4-om veku a danas je koriste stanovnici regiona. Voda se uglavnom koristi za lečenje raznih vrsta kožnih i reumatskih oboljenja. Voda spada u hidro-karbonatne vode natrijumske grupe.

 

LOKACIJA

GALERIJA

 


This text will be replaced


 

POTREBNE SU VAM DODATNE INFORMACIJE?

Ukoliko ste zainteresovani da dobijete više detalja o ovoj lokaciji, pozovite nas svakog radnog dana od 08-16 časova na telefon +381(0)19 426 376 ili nam pošaljite poruku:

© 2021. RARIS - Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije. Sva prava zadržana.